CAFFE BAR SQUARE KNIN – NEPRISTUPAČAN ZA OSI

Square u jednom od  prijevoda glasi trg. Za trg je jedna od definicija kaže da je slobodan i ravan gradski prostor dostupan svim građanima, bez obzira na sve različitosti. Tragom navedenog sve ono što nosi ime Square ili Trg trebalo bi ispunjavati prethodno navedeno.

U ovom slučaju netko se poslužio imenom ali ne smatra da je dužan poštivati i definicije koje ime nosi sa sobom. Radi se o caffe baru Square koji se nalazi u zgradi željezničke stanice Knin na Trgu Ante Starčevića.

Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti(POOP) kaže da caffe bar pa zvao se on i SQUARE mora ispuniti obveza iz članka 16, 17, 18 i 23.

 

Članak 16 kaže da caffe bar mora imati pristupačan ULAZNI PROSTOR. Ulazni prostor u građevinu je ulaz do kojeg se dolazi izravno s javne pješačke površine ili uz pomoć elemenata pristupačnosti za svladavanje visinskih razlika.

Članak 17 kaže da caffe bar mora osigurati KOMUNIKACIJU u objektu. Sve o komunikaciji može se naći u POOP.

Članak 18 kaže da caffe bar mora imati pristupačan WC. Sve o pristupačnom WC-u u POOP.

Članak 23 kaže što treba ispunjavati kavana ili restoran. Više o članku 23 u POOP.

Što je od navedenog ispunio caffe bar SQUARE? Ništa! Zašto je tako odgovor ne znam ali znam da se mene pita da nikad ne bi dobio uporabnu dozvolu. Tko je izdao uporabnu dozvolu ne znam ali znam da su za provedbu POOP zaduženi Ured državne uprave Šibensko-kninske županije, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša grada Knina i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije. Gdje je tu inspekcija, pa valjda zajedno s prethodnicima.

Više u ovoj kategoriji: Ulica kraljice Jelene Knin »

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9