VESELO U BORAVKU

Božićna bajka - Sveti Bartolomej Božićna bajka - Sveti Bartolomej

Jutro je vedro, dan topao i lijep, mi u pripremama za današnju predstavu. Sve je puno razdraganosti, neke nevidljive topline, užurbanosti, uz dječja vesela i ozarena lica. Danas smo pokazali da smo ne samo terapeuti nego da smo s našom djecom i mladima i velika obitelj. Kako je naš J… lijepo pjevao mi smo „big family“. Ova velika obitelj  od 61 djeteta, terapeuta i našeg Želje, radi kroz cijelu godinu uz mnogo truda, ali s ciljem za bolje sutra za svako dijete ili mladog s teškoćama. Pripremamo ih za život, za bolje sutra, ali nikada ne zaboravljamo njihove mogućnosti i potrebe. Podupiremo roditelje i članove obitelji, kako bi se koliko je moguće uključili u podršku djetetu. Surađujemo i lobiramo na svim razinama kako bi bila što bolja socijalna uključenost djece i njihova integracija u zajednicu. Nekada u tome uspijevamo, ali nekada zbog različitih tumačenja zakona, povelja, strategija, s velikim naporom otklanjamo nepotrebne barijere koje se stavljaju pred ovu djecu ili mlade.

No na trenutak ćemo zaboraviti sve ono što ova najranjivija populacija proživljava i vratiti se u današnji dan, u kojem treba da caruje ljubav, pjesma, ples i radost svakog djeteta ne samo ovdje nego na svim meridijanima i paralelama Zemlje. 

Počinju dolaziti gosti koje su dočekivali  predstavnici Udruge ( direktor, voditeljica Boravka), poželjevši im dobrodošli.

Uz ulaz je divno opremljen prostor u kojem se mogu razgledati uradci djece. Tu ulogu predstavljanja je imala naša teta Borka koja je gostima pokazala uz radove i divne čestitke koje je ona  s djecom i mladima izradila.

Scena gotova, naši dragi glumci i zbor pripremljeni za nastup, samo da počne predstava „Božić dolazi“. Predstavu su s mladima i djecom osmislile i pripremale Anela i Marica, spojivši duhovno, tradicionalno i sadašnje čekanje Božića. Predstava počinje solo nastupom dječaka J., poslije tako lijepe Božićne pjesme, dolazi predstava koja je oslikala surovu realnost današnjih obitelji koje žele da pod svaku cijenu dočekaju Božić.  S time se izmjenjuje zbor ( pjevaju djeca) koji je pun milih dječjih glasića, i koji je ganuo sve prisutne, koji su zajedno s njima pjevali.

Nakon završetka djece i mladih iz boravka, predstavu su uveličali i njihovi prijatelji iz prvog razreda ( učitelj F. Lovrić) OŠ Domovinske zahvalnosti.  Iz iste škole svake godine vjeroučiteljica Danira s učenicima iz „B smjene“ donosi poklone za naše djecu. Na kraju su nas zabavljali članovi VIS-s David.

Sigurno bi ugođaj izgubilo čara da na kraju nije došao najbolji Djedica na svijetu.  Djeda Mraza su djeca nagradila pjesmom,  plesom i pljeskom a on je za uzvrat njima donio hrpu slatkiša za svu prisutnu djecu.  Iz Poslije odlaska Djeda Mraza nastavljeno je veselje i druženje djece i odraslih ( radnici Udruge, gosti, suradnici) u boravku.

 

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU SVIMA! – ŽELE KORISNICI  DJELATNICI POLUDNEVNOG BORAVKA SVETI BARTOLOMEJ

Više u ovoj kategoriji: « Vlakom uz Djeda Mraza OBAVIJEST! »

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9