DAN EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA U ŠIBENIKU

Dan Europskog socijalnog fonda Dan Europskog socijalnog fonda Šibenik.In

Ministar rada poručio: To je fond koji stavlja i vraća osmijeh na lice, na raspolaganju nam je 13 milijardi kuna

Dan Europskog socijalnog fonda u okviru Tjedna EU fondova, obilježava se danas na tvrđavi sv. Mihovila u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava s ciljem predstavljanja mogućnosti i rezultata financiranja projekata iz Europskog socijalnog fonda.

 

Na Danu Europskog socijalnog fonda i "Sveti Bartolomej" je predstavio svoje europske projekte.

 

Okupljenima na tvrđavi sv. Mihovila uvodno se videom iz Zagreba kratko obratio ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koji je istaknuo da Europski socijalni fond u Hrvatskoj postoji već deset godina i dosad je njim obuhvaćeno 80 tisuća korisnika.

- Kao što predsjednik Vlade ističe, socijalni fond vraća i stavlja osmijeh ljudima na lica. Tu su mjere aktivne politike zapošljavanja, program zapošljavanja žena, cijela  kurikularna reforma i jačanje sustava gospodarstva, socijalna inkluzija i naravno, jačanje državne i javne uprave. Na raspolaganju za sve to nam je preko 13 milijardi kuna – poručio je iz Zagreba ministar Pavić.

Europski socijalni fond, istaknuto je uvodno, jedan je od strukturnih fondova EU, a članice ga koriste kako bi dale potporu za ulaganja u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj se ciljano i strateški usmjerava s pojačanim fokusom na sustavne reforme koje mogu koristiti što većem broju ljudi.

više na - Šibenik.In

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9