Prezentacija boćanja i W-slaloma za OSI

Boćanje Boćanje bkosiz

Prezentacija Boćanja za osobe s invaliditetom i W-Slaloma u Poludnevnom boravku Udruge, na adresi Ulica Svetislava Suronje broj 14 u četvrtak 26.04.2018. godine u 11:00 sati.

Prezentaciju će voditi predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom Damir Juren i predstavnica Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ovim putem i Vas pozivamo na prezentaciju jer se nikad ne zna u kome čuči talent i kad će iskazati svoje kvalitete. Poseban poziv roditeljima i volonterima.

Ukratko o boćanju za osobe s invaliditetom

Boćanje se igra u 4 osnovne kategorije te jedna otvorena,( BC1, BC2, BC3, BC4) + rekreacija BC5, kategorija ovisi o težini invaliditeta te dijagnozi igrača.

U Hrvatskoj trenutno imamo 11 klubova i oko 50 kategoriziranih igrača koji se takmiče u te 4 kategorije te oko 60-ak igrača u otvorenoj kategoriji.

Prvenstvo odigravamo po cijeloj Hrvatskoj u 4 turnira, svaki u drugom gradu te imamo ekipno prvenstvo za timove i parove te Kup Hrvatske pojedinačno. U rekreaciji imamo 2-3 turnira godišnje za timove(trojke).

Imamo i reprezentaciju koja ove godine ide na nekoliko turnira po Europi te u Ameriku(Europsko Prvenstvo, World Cup).

Boćanje je i paraolimpijski sport te se nadamo imati barem jednog igrača na sljedećoj Paraolimpijadi.

Članica smo HPO-a te međunarodne boćarske organizacije BISFed.

Klub mora biti registriran, podnijeti zahtjev za primanje u Savez i može se takmičiti, igrači moraju proći kategorizaciju i pregled sportskog liječnika da bi nastupili.

W – slalom

Hrvatski paraolimpijski odbor partner je na projektu Wheelchair slalom (Wslalom), slalom za osobe u invalidskim kolicima.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti djece s teškoćama i mladih s invaliditetom, promicanjem slalomskog sporta u invalidskim kolicima kao načinom povećanja njihovih fizičkih sposobnosti i psiholoških prednosti. 

W-slalom je sport dizajniran kao poligon od niza prepreka koje moraju prijeći osobe u invalidskim kolicima u što kraćem roku i sa što manje pogrešaka. Sport je otvoren za korisnike ručnih i električnih invalidskih kolica.

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9