Iz boravka s ljubavlju

Sveti Bartolomej Sveti Bartolomej Sveti Bartolomej

U proljeće zajedno s prvim toplim sunčanim danima, sve oživi, pa u boravku kreću mnoge dodatne aktivnosti s djecom vani na otvorenom. Stiglo nam proljeće, obilježili smo dan Osoba s DOWN SY (Dan Šarenih čarapa), pripremili smo se obilježiti Dan proljeća i Uskrs boravkom u prirodi. Da to bude zanimljivije i ljepše i ove godine smo pozvali u goste desetak djece iz Dječjeg vrtića Baltazar i desetak učenika OŠ Nikola Tesla iz Gračaca (djeca su uključena na rehabilitaciju kroz trogodišnji Program MZ). S njima su došle njihove odgojiteljice i ravnateljica Vrtića, učiteljica i roditelji. Za naše drage male i odrasle goste pripremili smo bogat program: Obilazak Tvrđave,  posjet Muzeju Oluje 95 i Crkvi sv Barbare gdje je smještena etnografska zbirka starina.  Nakon obilaska kninske tvrđave,bili smo u Udruzi Grabarije, gdje su djeca uz pomoć volontera iz Grabarija uživali u timarenju konja, igri s psom Malom. Terapeuti iz boravka su se pobrinuli za igru u prirodi. Djeca su istinski uživala i međusobno družila. Ali kako sve ima i početak i kraj, tako se i naše druženje trebalo završiti  Uskršnjom predstavom u Poludnevnom boravku Sveti Bartolomej.

Svake godine naša djeca i mladi u boravku pripremaju predstavu za dolazeći Uskrs. Predstave su uvijek simbolično vezane za Uskrs i Proljeće. U njima uvijek srećemo Sunce poslije duge zime, djecu u igri i druženju, prvo cvijeće, laste i leptire, bistre potoke i rijeke, razigrane zečiće na livadi, koku i izlegle piliće u žbunu, šarene pisanice u košari na stolu…

 Ovogodišnja predstava je bila posebna, imala je dva dijela (dvije tematske cjeline). Prvi dio  predstave su činile pjesme i  izvela su ih djeca i mladi iz Poludnevnog boravka sa svojim terapeutima. U jednom dijelu su se uključila i djeca iz Gračaca. 

Predstavu o prijateljstvu Ježićko i Koka, izvela su djeca šestih i sedmih razreda uz jedno mlađe dijete sa svojim nastavnicama engleskog jezika Slavicom i Marinom, iz OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Učenici  su izveli predstavu na engleskom jeziku. Ono što se svima svidjelo je stalna interaktivnost „malih glumaca“ i djece – publike, tijekom cijele predstave. Djeca su izvođače nagradili velikim pljeskom.

Na kraju su sva prisutna djeca dobili zaslužene P I S A N I C E i  čokoladne Z E Č I Ć E. Ne smijemo zaboraviti ni pizzu, sokove i slatkiše, za sve prisutne.

U ime djece i mladih iz Poludnevnog boravka, zahvaljujemo roditeljima i ljudima dobre volje koji su ih obradovali prigodnim uskršnjim darovima.

FOTO GALERIJA

VIDEO

     

Draga djeco i mladi, OSI, roditelji , suradnici, prijatelji,

                SRETAN USKRS!

Žele vam, djeca i mladi s teškoćama u razvoju, te zaposlenici Poludnevnog boravka UOSISB Knin

 POZIV SVIMA - 3.4.2018. u 12 sati dođite ispred boravka. DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU, PUŠTAT ĆEMO PLAVE BALONE

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9