Okrugli stol: Šibensko–kninska županija po mjeri čovjeka, da ili ne?

Tema - Pristupačnost građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

Okrugli stol će biti u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku, 20. rujna 2017. godine (srijeda) u 12 sati.

Na Okruglom stolu  Udrugu slijepih Šibensko-kninske županije  predstavit će Joso Bagić, Udrugu „Kamenčići“ predstavlja Sonja Ninić Ševo, Udrugu „Aurora“ predstavlja Marijana Rajić, Udrugu osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ predstavlja Josip Blažević a moderatorica Okruglog stola je Anita Škugor Kodžoman.

Predstavnici udruga iznijet će svoja iskustva o pristupačnosti objekata za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, osvrnuti će se na postojeće i prošle dokumente o pristupačnosti i njihovoj primjeni (Konvencija UN-a za osobe s invaliditetom, Pravilnik o osiguranju pristupačnosti  građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, Nacionalnoj strategiji  izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007 do 2015 godine i Povelje pristupačnosti).

Što se napravilo, jesmo li zadovoljni napravljenim, saznat ćete iz prve ruke od onih za koje su navedeni dokumenti napisani. Ako dođete možete iznijeti vaše iskustvo pristupačnošću naše županije a nadamo se da će nam iznijeti svoj stav i predstavnici regionalne i lokalne samouprave koji su zaduženi za provedbu navedenih dokumenata.

Upoznat ćemo se s novom Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017 do 2020 godine, što je u njoj predviđeno, tko je zadužen za njenu provedbu na području Republike Hrvatske,  Šibensko–kninske županije  i njenih Gradova i Općina.

Pozvani su svi koji imaju što reći o navedenoj temi, dođite i vi ako vas tema zanima.

 

SVE ZA PRISTUPAČNU ŽUPANIJU PO MJERI ČOVJEKA!

UKLJUČITE SE!!!! VRIJEME JE!!!!

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9