PRUŽI MI RUKE PRIJATELJSTVA

U okviru programa za Dan grada Knina, održane su dvije aktivnosti. U Poludnevnom boravku Udruge , održana je zajednička radionica pod nazivom „PRUŽI MI RUKE PRIJATELJSTVA“.

Radionica" Pruži mi ruke prijateljstva" ima za cilj da kod djece s teškoćama i bez teškoća razvija osjećaj zajedništva i tolerancije među njima. Ova radionica je zamišljena kao zajednička kreativna aktivnost djece s teškoćama iz boravka i  njihovih vršnjaka bez teškoća iz vrtića i djece iz nižih razreda osnovne škole.
Tako je pored djece i mladih iz boravka sa svojim terapeutima, radionici su prisustvovala djeca iz DV Cvrčak sa svojim tetama, učenici IV razreda OŠ Domovinske zahvalnosti, roditelji djece, predstavnici Grada gospoda N. Damjanović i T. Vrdoljak. 
Djeca su na likovnom dijelu radionice zajedno crtala naš Grad kako ga oni vide. i stvorili veoma lijepe slike Grada. Ova radionica je bila najbolji pokazatelj kako djeca mogu funkcionirati uz mali poticaj i kako se oni međusobno slažu bez pomoći odraslih. Najbolja potpora djeci s teškoćama su njihovi vršnjaci bez teškoća, a djeca s teškoćama su pružila svojim prijateljima toplo i otvoreno srce za ljubav i druženje. Na kraju radionice sva djeca su zajedno nizala s puno uvažavanja svakog djeteta Nisku prijateljstva. Kraj je bio najradosniji uz sladoled i sokiće. Kao znak na zajedništvo i druženje radionica je završila zajedničkom slikom otiska ruku i ručica svakog djeteta učesnika radionice.
Ovom prigodom veliku zahvalnost dugujem zaposlenicima Poludnevnog boravka koji su svojim stručnim i ljudskim srcem vodili cijelu aktivnost uz aktivno i radosno učešće djece. Također hvala ravnateljici DV Cvrčak Zdenki Pelikan i njezinim odgojiteljica na učešću njihove djece i njih u aktivnostima, zahvaljujemo i Školi Domovinske zahvalnosti ( imali su dan škole) koja je poslala svoje učenike na aktivnost i predstavnicima Grada, posebno hvala roditeljima naše djece koji su uvijek s nama.
21. lipnja 2010. u 10 sati je otvorena izložba slika i dječjih uradaka u Muzeju grada Knina, na Tvrđavi, u prostoru Vijećnice. Gospodin Zvonko Jelić, ravnatelj Muzeja je rekao da će izložba ostati otvorena  do 16. srpnja 2010. prema vremenu rada Muzeja.
Slike su nastale u sklopu terapijskih aktivnosti u Poludnevnom boravku. Ove aktivnost sa korisnicima izvodi i planira glazbeno likovni animator B. Grčić Marin. Druge uratke su radili korisnici boravka sa svojim terapeutima u sklopu njihove svakodnevne rehabilitacije
.
Knin, 21. lipanj 2010.                                      Voditeljica Poludnevnog boravka J. T.

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9