Subota, 24 Listopad 2015 00:00

LIONS CLUB MARUL

Nema riječi kojima se može zahvaliti Lions clubu "Marul" i njegovim članovima. Možemo samo reći da nema akcije udruge koju nisu popratili i nema božića od našeg osnutka da nas nisu posjetili. Hvala VAM!

HUMANITARNA AKCIJA "ZA VESELIJI BOŽIĆ DJECE KNINA 2001"

Akcija je bila namijenjena djeci sa poteškoćama u razvoju sa područja grada Knina. Socijalno stanje stanovnika ovoga grada je vrlo loše, a posebno u obiteljima u kojima ova djeca žive. Radi se o tridesetoro djece sa problemima u razvoju u dobi do 18 godina. O njima skrbe isključivo članovi njihovih obitelji, često i sami na rubu materijalne egzistencije bez dostatne stručne i materijalne pomoći. U razgovoru sa roditeljima ove djece saznali smo da oskudijevaju u onom osnovnom, hrani, odjeći, namještaju te higijenskom priboru i lijekovima. Ne može se opisati veselje i nada koju su nam ovi ljudi poklonili samo na vijest da netko čuje njihove potrebe i želi im pomoći na bilo kakav način.

Sva djeca izradila su crteže u skladu sa svojim sposobnostima te su ih poklonili našem klubu kako bi mi proveli akciju prodaje tih crteža a od prikupljenog novca kupili bar dio onog što trebaju.

Na prigodnoj svečanosti djeci su uručene njima najpotrebnije stvari zajedno sa božićnim poklonima. U sklopu ove akcije također su prigodni božićni darovi uručeni i djeci pedijatrijskog odjela Kninske bolnice.

HUMANITARNA AKCIJA "LIONSI ZA DJECU KNINA"2002

         
Lions Club New Century «Marul» - Split pokrenuo je novu humanitarnu akciju pod nazivom «Lionsi za djecu Knina» koja je namijenjena djeci s posebnim potrebama i Dječjem odjelu Kninske bolnice. Naše ponovno humanitarno djelovanje u tom gradu nije potrebno dodatno objašnjavati radi poznatog socijalnog statusa stanovnika  istog.

Grad Knin broji oko 40-ak djece s posebnim potrebama koji su smješteni kod svojih obitelji te nemaju osiguranu sustavnu profesionalnu skrb (logopeda, fizioterapiju i radnog terapeuta). Većim dijelom prihoda od ove akcije pokrili bi se troškovi logopeda, fizioterapeuta i radnog terapeuta koji bi radili s djecom s posebnim potrebama. Namjera nam je za prvo vrijeme financirati logopeda i radnog terapeuta, te opremiti prostor za njihov rad, koji su djeca s posebnim potrebama dobila od grada Knina na korištenje u te svrhe, najmanje godinu dana. Za to vrijeme  tražili  bismo sponzora koji bi preuzeo financiranje istih.

Manji dio sredstava koji bi skupili u ovaj akciji upotrijebili bismo za kupnju potrebne zaštite od sunca (alu-žaluzine) na Dječjem odjelu. Naime, odjel je u ljetnim mjesecima izložen cjelodnevnoj insolaciji te je temperatura bolesničkih soba veća od dozvoljene i preporučljive.

Sa ovom akcijom upoznali smo sve Klubove našeg Distrikta 126. i pozvali ih na sudjelovanje u istoj. Drugi dio sredstava nabavit ćemo od jedinica lokalne samouprave sa našeg područja i to na način da otkupe jedno umjetničko djelo na aukciji koja se održava 17. svibnja 2002 u hotelu Medena nakon naše potvrdne svečanosti. Također smo pozvali pojedince Lions Clubova koji budu nazočni na potvrdnoj svečanosti i svečanoj večeri nakon nje da sudjeluju u aukciji slika. Ostali dio sredstava prikupit ćemo od sponzora koji su već sudjelovali u našoj akciji «Za veseliji Božić djece Knina».Objavljeno 14.12.2008. u 21:55

KONCERT U GOSPI OD ZDRAVLJA

Od Lionsa za djecu iz Knina

Gradu i ljudima dobre volje Lions klub “Marul” darovao je koncert “Božić u srcu” koji se održao u crkvi Gospe od Zdravlja. I doista, pun pogodak. U Božjem hramu na Dobrome natiskali su se brojni Splićani i uživali u čarobnom glasu sopranistice Sanje Erceg-Vrekalo , ali i dali obol humanitarnom projektu za Udrugu “Sveti Bartolomej” iz Knina koja skrbi za djecu s posebnim potrebama.

- Radost Božića se ne može kupiti dubokim džepom, niti velikim čekom – kazao je splitko-makarski nadbiskup Marin Barišić. - “Sv. Bartolomej” ima 256 članova, od čega je 86 djece s posebnim potrebama. LC “Marul” je pokrenuo humanitarnu akciju “Srce srcu” da bi poboljšali stambene uvjete devet mališana s posebnim potrebama – kazala je kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja je LC “Marulu” uručila priznanje za višegodišnji humanitarni rad.

Predsjednica LC Irena Maslač bila je zadovoljna odazivom Splićana koji su punih sat vremena uživali u melodijama božićnih evergreena čije su stihove pjevali i “Splitski liječnici pjevači”, mješoviti sastav “Elektrodalmacija” te ženska klapa “Putalj”. Virtuoznost za klavirom pokazala je Hana Huljić uz violinsku pratnju Matee Kuvačić.


                                                                                                                DENIS KRNIĆ

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/34269/Default.aspx

GRADONAČELNICA URUČILA PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI HUMANITARNI RAD LIONS KLUBU MARUL IZ SPLITA 
 

17.12.2008. u 08:10
 
Lions klub Marul organizirao je „Božić u srcu“ - koncert zahvale donatorima i dobrim ljudima koji su pomogli u prikupljanju sredstava za najpotrebitije u Splitu i Kninu, gdje Lionsi pomažu Udrugu invalida „Sveti Bartolomej“. Koncert je održan u crkvi Gospe od Zdravlja gdje su nazočni uživali u čarobnom glasu sopranistice Sanje Erceg-Vrekalo.

Udruga „Sveti Bartolomej“ ima preko 260 članova, od čega je 86 djece s posebnim potrebama. Lions klub Marul pokrenuo je humanitarnu akciju „Srce srcu“ kako bi poboljšali stambene uvjete za djecu s posebnim potrebama u Kninu na čemu smo im neizmjerno zahvalni – kazala je gradonačelnica Josipa Rimac, koja je Lions klubu Marul uručila Priznanje i zahvalnicu za dugogodišnji humanitarni rad na području grada Knina. 

Organizatori koncerta bili su zadovoljni odazivom na koncert Splićana koji su uživali u božićnim pjesmama u izvedbi splitskih liječnika pjevača, mješovitog sastava „Elektrodalmacija“, ženskoj klapi „Putalj“, te prije spomenutoj sopranistici Sanji Erce-Vrekalo.
http://www.knin.hr/news/news_item.asp?NewsID=452

Kontakt Info

  • UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ
  •   4. gardijske brigade, 22300 Knin
  •   +385 022-663-312
  •    +385 022-664-900
  •   098-376 311
  • uosisbknin@gmail.com
  • IBAN: HR38 2330 0031 1000 8862 9